Witaj Gościu ( Zaloguj / Log in | Rejestruj / Register ) · Dotuj Tracker · EmailBox
![]() |
Witamy serdecznie i zapraszamy na torrentinvite.org. Jak każdy w społeczności musisz zarejestrować się w celu uzyskania dostepu, ale nie martw się jest to prosty proces, który wymaga minimum informacji. Skorzystaj z niego natychmiast Zarejestruj się
Uwaga! Maile z aktywacją zazwyczaj nie dochodzą na wp, onet, interia, yahoo. Polecamy Gmail.com Zanim cokolwiek napiszesz na forum zapoznaj się z Regulaminem, forum Wiadomości oraz zasadami działów "Zaproszenia". Jest to Twój bezwarunkowy obowiązek, jeśli chcesz należeć do naszej społeczności. Dzięki rejestracji dodatkowo uzyskasz:
|
Zapomniałem hasła |
Marudzenie ramola-czyli dokąd zmierzają trackery., trackery classic vs. new wave |
Jul 14 2010, 07:41 AM
|
|
|
|
Mam ,kochani forumowicze,poważną zagwozdkę...
Nie wiem czy to ja się zestarzałem,czy świat tak przyspieszył,ale całkowicie nie rozumiem nowej wizji trackerów. Za moich czasów[tak,tak-dinozaury wtedy zapitalały po sawannach;)] główną funkcją trackera było umożliwianie pobrania jak największej ilości interesujących pozycji,dzisiaj ta funkcja jawi się wśród nowo powstałych sajtów tylko dodatkiem. Popatrzmy na przykładową reklamówkę niu tracka "Miła załoga...bla bla...wspaniałe radyjko z zajefajnymi didżejami...bla bla...super atmosfera...bla bla...konkursy" ...nosz qrde, jakbym nie wiedział,że to forum torrentowe,pomyślałbym-"pewno jakiego fejsbuka reklamują". Czy ja się mylę,czy rzeczywiście torrenty zeszły na dalszy plan? Czy kontent-oryginalny i w dużej ilości nie ma już żadnego znaczenia? Czy taka jest droga którą trackery będą musiały podążyć,aby przeżyć? I odpowiedzcie mi proszę moi współforumowicze,czy takie kombinacje portalu towarzysko-randkowego z rozgłośnią radiową i imprezownią powinny nosić jeszcze miano TRACKERA?Czy może powinniśmy ukuć nowe nazewnictwo? A może po prostu już nadchodzi czas,aby bapti i jemu podobni zapiekli tradycjonaliści,dla których liczył się kontent i szybkość wstawki,a wszelkie dodatki towarzysko-interpersonalne były tylko czasouprzyjemniaczami pobytu na sajtach -odeszli jak Cesarstwo Rzymskie zalane hordami melanżowych barbarzyńców? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ot pytania (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() |
Jul 14 2010, 07:56 AM
|
|
|
|
czasy sie zmieniaja i ludzi nie chca tylko czystego "trackera". radio jest milym dodatkiem na stronie, nie mowie tutaj o autopilotach, ale o normalnych audycjach radiowych prowadzonych przez ludzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) konkurencja na rynku jest ogromna wiec stronki robia co moga zeby nakrecic nowych userow. nie widze w tym nic zlego
|
|
|
|
Jul 14 2010, 08:04 AM
|
|
|
|
Radio jako dodatek-zgoda,ale czy nie torki powinny być najważniejsze?
I do jasnej ciasnej,jaki tracker z radyjkiem na głównej ,przebił się do czołówki polskiej lub zagranicznej?Bo nie mam pojęcia... Zresztą nie radyjko jest tu głównym problemem,tylko raczej "styl" prowadzenia strony p2p. Ten post został edytowany przez baptista: Jul 14 2010, 08:06 AM |
|
|
|
Jul 14 2010, 08:06 AM
|
|
|
|
Dokładnie, jeśli jesteś z pokolenia "dinozaurów" (w sumie sam korzystam wiele lat) to zazwyczaj tak jest, że wolisz efektywność od efektowności, mnie również interesuję tylko pobranie danej pozycji, no ale przy dzisiejszej konkurencji strony muszą walczyć o userów, jednym się to podoba innym nie. Dla mnie osobiście, jeżeli dodatki nie spowalniają działania strony i nie zakłócają jej funkcjonowania to nie mam nic przeciwko (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
Jul 14 2010, 08:06 AM
|
|
|
|
tylko wez pod uwage ze te cos juz sie przebily to nie musza walczyc az tak bardzo o nowych userow (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) trackery mlodsze stazem maja teraz trudnosci w tym biznesie, bo szybkosc wstawek miedzy trackerami juz nie rozni sie az tak bardzo jak to bylo kiedys. juz nie mowie tutaj tylko o radiu, ale coraz czestsze konkursy na forach trackerow, najrozniejsze bonusy za dotacje - to wszystko zacheca userow do korszystania za strony a co 10 pewnie zacznie upowac bo widzi ze atmosfera dobra, ludzi przyjazni - wiec az chce sie cos robic (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
Jul 14 2010, 08:15 AM
|
|
|
|
Ależ biorę to pod uwagę i nie mam nic przeciwko temu,ale...zamiast czasu,który poświęcają na dupsy,mogliby wziąć się co niektórzy do robienia WŁASNYCH wstawek,a nie żerowania na innych trackach-to po nie człowiek udaje się na trackery-po WYJĄTKOWE pozycje.
A popatrz tak bezstronnie,czy jakiś z nowych tracków ma masę własnych ORYGINALNYCH pozycji?Czy tworzą grupy rip/encod?Czy wydają customy rarytasów niedostępnych na "rynku"? Nowe sajty dziwią się miernym wynikom rekrutacji...dlaczego?Bo nie oferują dobrych wstawek!Tylko tyle- i odbajerzony lay,esbe z milionem emotikonek,czy to nieszczęsne radyjko nie przesłonią pustyni w browse i braku ludzi,którzy tą pustynię chcieli by[i potrafili]nawadniać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
Jul 14 2010, 08:40 AM
|
|
|
|
Moim skromnym zdaniem - na większości trakerów tak jest.
Dobre trakery stawiaja na jakość wstawek - nowości itp. A, że trakerów coraz więcej powstaje, uploaderów coraz mniej to co mają robic nowe, by zachęcić usera do wpłacenia paru złoty na serwer ? Daja muze w radiu - notabene czasem bardzo kiepską jakościowo. SB przerabiaja na portal - randkowo-społecznościowy. A torrenty - no cóż pozostaję małym dodatkiem do tego co wyżej. Najcześciej są to kiepskiej jakości mp3 oraz divx. Przy obecnych łaczach wysłanie płytki CD 1:1 czy flac nie jest problemem, ale mp3 lepsze - dlaczego ? Ano dlatego, że można pobrać z 2 trakera i wstawić do siebie. I tak jakos sie kręci. Zauważyłem, że na powstałych nowych trakerach - jest też jeszcze jedna opcja. Mało torków, mały ruch, mało pobrań i nawet SB milczy. I to już jest niepokojące - bo nawet to nie jest portal randkowy. |
|
|
|
Jul 14 2010, 09:21 AM
|
|
|
|
CYTAT A, że trakerów coraz więcej powstaje, uploaderów coraz mniej to co mają robic nowe, by zachęcić usera do wpłacenia paru złoty na serwer ? I tu tkwi sedno problemu... Najprościej byłoby powiedzieć-nie zakładajcie tracka jak nie macie do tego ludzi, zródeł relków i kasy...ale to bez sensu, bo i tak z jakichś powodów te twory powstają jak grzyby po deszczu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak można im pomóc? Wszelkie sugestie są traktowane jako atak na świętość ich "dziecka".Dobre rady mają w czterech... I co?Za chwilę powstanie znowu kolejny gniot bez upków ,z wtórnym contentem nie ukierunkowanym tematycznie [jak zdroworozsądkowo radzimy],ale będzie "zajefajna atmosfera" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A wystarczy uploaderów sobie wychować/wyszkolić,udzielić pomocy w pierwszych krokach w customowaniu,encodowaniu,ripowaniu itp,zachęcać ich do aktywności-no ale trzeba mieć kogoś kto się na tym zna. Tak jest na dobrych sajtach.I takie sajty można wspierać. Mam nadzieję,że nikt z przedstawicieli niu sajtów nie traktuje tego topiku jako ataku-to bardziej próba szukania poprzez dyskusję jakichś rozwiązań mogących zadowolić i dinozaury i melanżowców (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
Jul 14 2010, 09:28 AM
|
|
|
|
baptista nie bój nic, nie jesteś sam, ja nie tylko nie widzę sensu w takich dodatkach, ale jeszcze mnie to wkurza na potęgę, ciągle jakieś posrane ankiety, lata ci na około głowy wszystko we flashu. Generalnie większość trackerów powrzucałem sobie na rss feed'a do rtorrencika i już rzadko wchodzę na same strony, bo mnie to męczy i za dużo tego wszystkiego, a jak jeszcze muszę wpisywać jakieś hasełka czy coś, to już w ogóle zaglądam na stronę sporadycznie. No ale jak widać ludzie mają parcie na takie rzeczy, sądzę że głównie dzieciaki bo innym się najprościej w świecie nie chce i mają ciekawsze rzeczy do robienia.
Over & out, a teraz wynocha wszyscy na trawkę i piwko (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . |
|
|
|
Jul 14 2010, 10:10 AM
|
|
|
|
Na szczęście można sobie w zakładkach dodać od razu browse.php i mieć święty spokój.
|
|
|
|
Jul 14 2010, 10:41 AM
|
|
|
|
A jeszcze jedno - spróbuj sie odezwać na takim traku, że cos Ci sie nie podoba - hmmm lepiej nie pisać co sie dzieje wtedy.
Sam sobie robiłem kiedyś eksperymenty - na jeden gdzie królowało mp3 i divx - wrzuciłem ok 10 koncertów przerobionych specjalnie pod potrzeby trakera na ich ulubiony divx. Muza buła róznorodna by było co wybrać - QUEEN, Cohen, V.Mae i inne. Na traku zakładka nawet była - koncerty. Efekt - ilość pobrań na wszystkich tych wstawkach - poniżej 5. Za to z punktów na wstawki i seedowanie nabiłem sobie ratio pow 2 000. A przy okazji - traker co chwila prosi o dotacje na serwer. Drugi przykład - inny traker umówiłem sie z kumplem i wstawiliśmy po 1 koncercie na DVD - pełna wersja DVD9 - kopia 1 : 1. Efekt - ja pobrałem jego wstawke - on moją. Inne pobrania - ZERO. Te 2 przykłady chyba potwierdzają teze o portalach społecznościowo-randkowych na którym torrenty są dodatkiem - oczywiście torenty, które bez większego problemu znajdziesz na innych trakach. Oczywiście nie tych z górnej połki - bo tam one były przed powstaniem tych nowych traków. Prosze też nie traktować mojej wypowiedzi jako atak na nowe trakery - jestem jak najbardziej za powstawaniem nowych. Konkurencja na rynku we wszystkich dziedzinach powoduje postęp. Tylko dlaczego ten postęp idzie w strone lepszych emotek, obrazków itp. ? Ten post został edytowany przez maarrs: Jul 14 2010, 11:46 AM |
|
|
|
Jul 14 2010, 11:32 AM
|
|
|
|
W pewnym sensie zgadzam się z Wami, mimo ze tez jestem ze starego pokolenia (hmm a bylo to kiedys inne pokolenie?).
Trochę historii, jak powstal internet myślicie, ze juz bylo tak jak teraz? Same ataki, wlamania itd? Nie bylo tego bo malo kto znal system, a co dopiero o wlamaniu się do niego. Internet powstal glownie to "wolnej wypowiedzi". Tworca internetu nigdy nie przyszlo, ze ktos bedzie atakowal, jechal na kogos itp. Dziś wiele osob ma dostep do kompa, a jeszcze wieksza do neta (nie bede sprawdzal liczb - dla zainteresowanych odsylam do poszukania tych danych (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ). Z kazdym dniem przybywa userow i atakow. Czy jak ktoś dostal kompa a potem neta nie chcial "wszystkiego" sprawdzić, wiec szukal szperal tu wlazl tu zarazil kogos (nawet nieswiadomie), cos mu sie nie spodobalo walna atak - w necie roi sie od programow i poradnikow. Ale co maja do tego trackery? A no wlasnie maja, wiekszosc osob chciala miec swoj tracker, silnikow jest w cholere i jeszcze wiecej. Postawienie silnika zajmuje 5 min?! Tylko potem dziwic sie ze hasla sa publicznie dostepne, emaile, bo zle zabezpieczyli strone?! No dobra stawiam strone mam juz strone teraz zrobic "spam" na forach i przyjda ludzie, zaczna wstawiac i bede lepszy niz ... hihihi i kto mi podskoczy? O serwerze nie wspomne biora zazwyczaj drogi lub darmowy LOL i nie wiadomo z jakiej firmy (datacenter to latwo rozpoznac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). WOW ale fajnie to wyglada, ale dlugo sie laduje... no tak bo kazdy wrzuca mody ktore nie zawsze sa skonczone lub sprawdzone. Flash to juz zabija strone calkowicie. Bonusy za seeda, za posta za glos w ankiecie, a dodamy za komentarz, za wypowiedz na SB hmm co tu jeszcze a damy za 1h spedzone na stronie. Super tylko czy duzo osob z tego korzysta? Bo ja niee i wiele osob mi znanych tez nie mimo ze pkt jest duzo. Co do torrentow no super pobierze 100 osob z czego 60 osob rozlaczy sie po regulaminowym czasie dajmy standard 3 dni no i 25 oleje seedowanie dalej, albo bedzie seedowac na poziomie 1 kb, a 10 ? No oni moga seedowac max 15 kb bo inne wstawki saja. I jeszcze niech to szlak dostane warna za ucinanie wysylu, ale ja mam neo 1 mb - 85% ludzi w PL (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Co za duzo to nie zdrowo, bo na ten temat mozna duzo pisać, ja bym bardziej sie nie zastanawial jak kiedys bylo, baa kiedys to kazdy walczyl o tego 1 mb by miec tego Power User, bo to juz POWER! ---- wroc ---- tylko jak powinno byc. Zawsze mialem takie dziwne podejscie, nie wiele ze mna sie zgadzalo (moze w starych postach znajdziecie to moje podejscie - nie tylko na TI, ale bardziej na trackerach -- maga tez byc skasowane nie wiem nie sprawdzam). 1. Nie powinno być wojny o wstawki, ze to bylo na X i nie wolno przewalic na Y - sory dla mnie to debilne. Zachowac orginalne info i tyle (a to, ze juz inni przywlaszczaja sobie wstawki to juz machne na to reka bo na takich brak slow.) 2. Zerob bonusow sa seedowanie itd. itp. Bonusy tylko dla donatorow, i ewentualnie upkow bo oni duzo wnosza do strony . 3 Konkursy czy ankiety rozwazne, a nie codzinne nowa ankieta, ja juz nawet olewam "Zaglosuj w ankiecie" czy jakos tak, tak samo z newsami. Jak jest b. wazna informacja to wyslac pm. 4 Po co tworzyc nowe trackery? Nie lepiej doskonalic te co sa juz? (No tak, ale chcialbym byc tam u gory - ok tez mialem taki moment ze tam chcialem byc. no i dostalem sie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) to teraz mam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , powoli malymi kroczkami mozesz zajsc daleko nigdy nie pchaj sie od razu na pierwsza lepsza okazje, i trzymaja sie swoich zasad - ok czasem nie zawsze sie udaje (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) 5 Jeszcze jest wiele, ale na obecna chwile ciemna masa ze mnie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) PS: Sory za dlugi tekst i bezsensowny?! |
|
|
|
Jul 14 2010, 11:47 AM
|
|
|
|
I tu VPM zaprezentowałeś nam zupełnie inną stronę tego zagadnienia-dzięki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Sporo sensu to ma,choć topik nam rozszerza...i dobrze. Natomiast z niektórymi twoimi poglądami nie do końca się zgodzić mogę: CYTAT 1. Nie powinno być wojny o wstawki, ze to bylo na X i nie wolno przewalic na Y - sory dla mnie to debilne. Zachowac oryginalne info i tyle (a to, ze juz inni przywlaszczaja sobie wstawki to juz machne na to reka bo na takich brak slow.) Relek jest poniekąd własnością twórcy[bla,bla-tak wiem wytwórni itp] i to ON ma prawo podejmować decyzję co do jego wykorzystania...jeśli robi to wyłącznie dla jakiegoś sajtu i nie życzy sobie dalszego rozpowszechniania-powinniśmy uszanować jego wolę,a nie kraść (tak będzie ładniej - Q) jak leci,prawda?O nagminnej zmianie tagu,wyrzucanie nfo ,czy repackach nawet nie wspominam-tak robią ostatnie łajzy torrentowe. Swoja droga nie zdarzyła mi się sytuacja ,aby jakiś upek poproszony o możliwość przerzutu lub wykorzystania swojej wstawki mi odmówił-czy to na stronach polskich ,czy zagranicznych.Tak samo w drugą stronę-wystarczy poprosić i mieć do siebie szacunek.Tak trudno?(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) CYTAT 2. Zerob bonusow sa seedowanie itd. itp. Bonusy tylko dla donatorow, i ewentualnie upkow bo oni duzo wnosza do strony I znowu się nie zgodzę-bonusy mogą istnieć jako zachęta dla dłuższego utrzymania wstawki "przy życiu". Pkt 3 i 4. True.Ale pamiętaj,że wasz tracker nie brnął w schematy-zrobiliście sajt tematyczny i wstrzeliliście się w lukę brakujących formatów-HD. I chałwa wam za to (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post został edytowany przez baptista: Jul 14 2010, 12:00 PM |
|
|
|
Jul 14 2010, 12:21 PM
|
|
|
|
Nie mieszajmy w to HB (Ja juz oficjalnie nie jestem w zalodze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) I juz malo co wplywam na decyzje nowej zalogi - przez brak czasu ktory mnie zmusil do odejscia, ale mowie co na dany temat mysle i bym zrobil - chcesz wiecej wiedziec na temat HB zapraszam do odpowiedniego tematu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) ani innego trackera, to sa ogolne poglądu.
Zle mnie zrozumiales z tym pierwszym pkt. Nie chce tutaj nikogo wytykac, ale dam przyklad. Jesli ktos nie zgadza sie na przewalenie to powinien to uszanowac i nie przewalac, ale tak jak piszesz wiekszosc jest na tak, sam zawsze pisalem pod swoimi wstawkiami chcesz przewalic ok napisz pw gdzie przewalasz i zachowaj info. Tu skierowalem bardziej slowa do tych co nie uznaja zasad przewalaja jak leci. I potem przez to leca niepotrzebne wojny miedzy trackerami. Jak bylem w zalodze i pisali do mnie czy moga przeniesc ode mnie masz zgode tylko napisz do upka czy pozwala, a potem do nas aby ktos z zalogi nie zablokowal Cie, bo upek powiedzial ze nie pozwalal. Ok bonusy zrobmy ankiete i zobaczmy kto ile korzysta z seedbunsa. Wiekszosc seeduje dla GB, a nie dla bonusow. Bo latwiej te gb niz bonus wyseedowac. Ok zacheta moze byc, ale malo to skutkuje. Bardziej motywuje free i x2. Z wlasnego doswiadczenia wiem. (No ok ale na HB jest seedbonus - bo ludzie tego domagali sie, co niezabije serwera i nie stwarza zagrozenia dla strony to to realizowalem. ) Ten post został edytowany przez VPM: Jul 14 2010, 12:23 PM |
|
|
|
Jul 14 2010, 12:31 PM
|
|
|
|
No to nieco zle sformułowałeś pkt.1,albo ja nie zrozumiałem twoich intencji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Co do reszty się zgadzamy.Wystarczy spytać i ma się jasność.Szacunek i tyle. Bonus,hmmm mam tu lekką schizofrenię-z jednej strony cenię czyste p2p-takie bez FL i 2xUP i bonusów,ale z drugiej rozumiem,że są ludzie którzy naprawdę chcą seedować,ale łącza mają kiepskie-tu w utrzymaniu mogą im pomóc bonusy[choćby wymienne na GB].Ciężki temat i zależy od strony. A temat nam gdzieś ucieka w bok ,hehe Ten post został edytowany przez baptista: Jul 14 2010, 12:44 PM |
|
|
|
![]() ![]() |
Partnerzy Torrent Invite [ Pokaż wszystkie | Nasze bannery ]
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 21:52 PM |

FAQ

Szukaj

Użytkownicy

Dzisiejsze tematy

Top 20 posterów dziś