Witaj Gościu ( Zaloguj / Log in | Rejestruj / Register ) · Dotuj Tracker · EmailBox
![]() |
Witamy serdecznie i zapraszamy na torrentinvite.org. Jak każdy w społeczności musisz zarejestrować się w celu uzyskania dostepu, ale nie martw się jest to prosty proces, który wymaga minimum informacji. Skorzystaj z niego natychmiast Zarejestruj się
Uwaga! Maile z aktywacją zazwyczaj nie dochodzą na wp, onet, interia, yahoo. Polecamy Gmail.com Zanim cokolwiek napiszesz na forum zapoznaj się z Regulaminem, forum Wiadomości oraz zasadami działów "Zaproszenia". Jest to Twój bezwarunkowy obowiązek, jeśli chcesz należeć do naszej społeczności. Dzięki rejestracji dodatkowo uzyskasz:
|
Zapomniałem hasła |
uTorrent - problem, Z wysyłaniem |
Jan 5 2010, 10:27 AM
|
|
|
|
Witam. Kiedy ściągam z TorrentGigs.info mój klient tylko podczas pobierania danego pliku go wysyła , natomiast po zakończeniu pobierania go przestaje również wysyłać. Dzięki za pomoc
|
|
|
|
![]() |
Jan 5 2010, 11:33 AM
|
|
|
|
hmm bardzo dziwna sprawa - sprawdź może opcję "kolejkowanie". Warto zobaczyć czy nie masz tam ustawionej opcji udostępniaj dopóki. [Poprawo powinna być wartość 0] Przy okazji możesz ustawić tam wyższy priorytet wysyłania niż pobierania, lecz nie jest to konieczne wysyłać powinno Ci normalnie i bez tego.
Ponadto bardzo pomogłoby jakbyś pokazał screeny z ustawień uTorrenta. Wtedy łatwiej byłoby ustalić przyczynę problemów - a tak to szukam w ciemno. |
|
|
|
Jan 5 2010, 14:15 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan 5 2010, 15:20 PM
|
|
|
|
Nie masz czasem ustawionej zbyt małej liczby w polu "Maksymalna liczba aktywnych zadań (wysyłania lub pobierania) ??
Status torrenta jest "Udostępnianie" czy "Seed w kolejce"? EDIT Nie zauważyłem screenów. 1 sprawa to Ustawienia łącza. Tam gdzie masz zaznaczone: Zmień limit wysyłania, gdy nie pobierasz - masz ustawione 0, a nie jestem przekonany, czy to 0 działa tak jak w limicie globalnym, czyli, że 0=bez limitu. Spróbuj odznaczyć opcję. 2 sprawa to Protokół Bittorrent. O ile wiem wszystko ma być odhaczone i zahaczone ma być Ogranicz transfery lokalne. Tak przynajmniej życzą sobie na Polishtrackerze. 3 sprawa, jesteś pewien, że to nie przypadek? Po prostu nie jesteś połączony z żadnym peerem, to nie wysyłasz, co jest logiczne. Nikt nie ściąga, lub jesteś za NATem, więc nikt się nie łączy. Hmm? Ten post został edytowany przez JayDee: Jan 5 2010, 15:20 PM |
|
|
|
Jan 5 2010, 15:20 PM
|
|
|
|
Poprawione lecz nadal to samo występuje .. Port mam odblokowany
Ten post został edytowany przez przemuspik: Jan 5 2010, 15:22 PM |
|
|
|
Jan 5 2010, 15:23 PM
|
|
|
|
Poprawiłeś ustawienia protokołu Bittorrent?
I jeszcze pozostaje odpowiedź na 3 punkt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Jan 5 2010, 15:27 PM
|
|
|
|
tak poprawiłem. Punkt 3 port w uTorrent mam przekierowany prawidłowo i jest otwarty
|
|
|
|
Jan 5 2010, 15:38 PM
|
|
|
|
Wiesz, zależy ile jest ściągających. Bywa często, że mnóstwo ludzi wg statystyk trackera ściąga jakiegoś torka, a i tak nikomu nic nie wysyłam. Jeśli tak masz np dzisiaj, to uważam, że to przypadek, natomiast jeśli masz coś takiego na wielu torrentach od dłuższego czasu to już raczej przypadkiem to nie jest.
Patrząc na ustawienia uważam, że wszystko masz już ok, także powodu technicznego nie potrafię podać. Może napisze tu ktoś mądrzejszy i Ci doradzi. Pzdr. |
|
|
|
Jan 5 2010, 18:16 PM
|
|
|
|
to samo dzieje się podczas pobierania z każdego prywatnego trackera.. dodam że nie wysyła po pobraniu plików które cieszą się dużym zainteresowanie. Natomiast na publicznych trackerach tak już nie jest
|
|
|
|
Jan 5 2010, 18:26 PM
|
|
|
|
Moim zdaniem powinienes na zakladce "polaczenie" ODznaczyc wszystko procz "dodaj wyjatek..."
W ustawienia lacza odznaczyc "zmien limit jesli nie pobierasz", nie wiem tez czy nie warto ustawic globalny limit pobierania na automatyczne. W "protokol bittorrent" powinienes odznaczyc wszystko i zaznaczyc tylko "ogranicz transfery lokalne" Mozliwe tez ze nie wysyla bo strzalki w gore sa na czerwono, co znaczy ze tracker padl, wiec nie laczyc sie z nowymi peerami dopoki sie to nie zmieni, wiec nawet jak ktos zacznie pobierac to uTorrent nawet nie bedzie o tym wiedzial. Sprobuj kliknac prawym klawiszem myszy na torrenta i wybrac "recznie aktualizuj tracker", byc moze pomoze a jak nie to trzeba czekac. Mam nadzieje ze pomoglem, Pozdrawiam. |
|
|
|
Jan 5 2010, 22:03 PM
|
|
|
|
Jeśli się nie korzysta z Mapowania portów UPnP i mapowania portów NAT-PMP to nie ma znaczenia, czy są zaznaczone w utorrencie. Ja np nie używam UPnP, ani tego drugiego a i tak wszystko działa bez zarzutu.
Co do ręcznego aktualizowania trackera, to trzeba uważać. Standardowo 1 torrent może zostać zaktualizowany średnio 1 raz na 30 min, dlatego nie wolno tego zrobić kilka razy, bo tracker może zbanować klienta np. na godzinę za floodowanie. Jak torrent jest na czerwono, to jak kolega powyżej napisał, należy kliknąć owego torrenta, wejść na dole w zakładkę trackery i zobaczyć status. Tam powinna być podana informacja. Jeśli jest limit czasu połączenia przekroczony, to na 95% tracker padł. Mogą być też informację typu "Wyczyść torrenta ducha w swoim profilu..." (wtedy się dubluje na trackerze, dlatego trzeba wyrzucić tzw. "ducha"), co należy zrobić, lub poczekać aż samo zniknie na trackerze. Pzdr. |
|
|
|
Jan 6 2010, 13:24 PM
|
|
|
|
Torrent jest na zielono i jego status Udostępnianie. Zacząłem ściągać plik z prywatnego trackera i wysyłanie na prywatne wkońcu ruszyło... Czego to jest wina ? Musze non stop coś pobierać żeby mi wysyłało ... Pomocy !!
Ten post został edytowany przez przemuspik: Jan 8 2010, 07:22 AM |
|
|
|
Jan 8 2010, 15:57 PM
|
|
|
|
Ok to może spróbuj takich ustawień:
Korzystam z nich od bardzo długiego czasu i wszystko jest ok - nawet na PT a wiadomo że tam są restrykcje odnośnie ustawień. 1. Protokół 2. Ustawienia łącza 3. Połączenie 4. Kolejkowanie |
|
|
|
Jan 9 2010, 07:00 AM
|
|
|
|
Zmieniłem tak jak podałeś zobaczymy czy coś się poprawi
|
|
|
|
Jan 26 2010, 07:28 AM
|
|
|
|
Witam
Mam problem. uTorrent nie wysyła. Mam łącze 1mb, router pentagram - port przekierowany. Tu daje screeny z ustawień. Seedów - 25, Peerów - 11. Połączenie Ustawienia łącza Protokół Bittorrent Kolejkowanie Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam ------------------------
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Partnerzy Torrent Invite [ Pokaż wszystkie | Nasze bannery ]
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6th September 2010 - 23:38 PM |

FAQ

Szukaj

Użytkownicy

Dzisiejsze tematy