Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak czytacie (?) i komentujecie posty?
Torrent Invite > Dyskusja Ogólna > Dyskusja Ogólna > Ankiety
kaLasz
Tym razem coś co mnie od jakiegoś czasu mierzi, drażni, intryguje... Mianowicie czasem mam wrażenie, że nie wszsycy wnoszą coś ciekawego do dyskusji w danym temacie i tylko nabijają sobie posty. Chyba nie wszystkim się chce czytać wszystkie posty, dyskutować z innymi userami tylko klepią, żeby klepać wink.gif

Osobiście staram się wyrazić swoje zdanie i wnieść coś do dyskusji po przeczytaniu wszystkich postów (a napewno większości).

A jak jest z Tobą? smile.gif
Underos
Hehehe widze ze wszyscy oprocz mnie do tej pory zaznaczyli pierwsza opcje biggrin.gif. Bardzo ciekawa ankieta i zgadzam sie z tym nabijaniem postow.
sunshine
Bardzo ciekawa ankieta Kalasz. Osobiście również zastanawiałem się nad osobami, które nagminnie "postują" w celu nabicia lepszych statystyk. Zapewne każdy powie, że to forum i może wygłaszać swoją opinię na dany temat w jakiejkolwiek formie. Naturalnie nasze forum jest na dość dużym poziomie wink.gif ale na litość komentuj jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia a nie spamuj tematu dry.gif
Osobiście nie potrafię pisać jak leci biggrin.gif
MrBeet
Zaznaczyłem "Czytam wszystkie i komentuję jak mam cos ciekawego do powiedzenia", bo wydaje mi się, że właśnie tak postępuję. Dlaczego "wydaje mi się" ? Bo nie mi to oceniać tylko userom i Załodze, którzy czytają (jeśli czytają) moje posty. W samej ankiecie brakuje mi jednej opcji, a mianowicie: "Staram się czytać wszystkie, ignorując wypowiedzi znanych mi forumowych spamerów". smile.gif
pokoloko
Przeglądam nowe posty i tam gdzie jest ciekawy temat tam zostawiam swój post. Jeśli znowu widzę w nowych temat na który odpowiedziałem, czasem do niego zaglądam by zobaczyć czy ktoś nie odpowiedział na mój post.
buazen
CYTAT(pokoloko @ Jul 24 2009, 11:06 AM) *
Przeglądam nowe posty i tam gdzie jest ciekawy temat tam zostawiam swój post. Jeśli znowu widzę w nowych temat na który odpowiedziałem, czasem do niego zaglądam by zobaczyć czy ktoś nie odpowiedział na mój post.

ja mam tak samo friends.gif
StempeL
Wybrałem opcję nr 1, zawsze czytałem wszystkie posty z ciekawości i chęci poznania opinii na dany temat.
Kiedy miałem coś do dodania, skomentowania - pisałem posta. Praktycznie zawsze wracałem do tematu, w którym się udzielałem - jeśli widziałem, że ktoś napisał coś nowego.

Teraz, z racji rangi, i tak muszę czytać wszystkie nowe posty - czy są z sensem, czy też nie wink.gif
Zasada "jeśli mam coś do powiedzenia, to piszę posta" ciągle jest przeze mnie stosowana.
Iskariota
Chodź mam ostatnio mało czasu zawsze wpadam i coś przeczytam , komentuje tylko wtedy kiedy mam coś ciekawego do powiedzenia , czyli tak jak 95% userów
Freerider
Czytam tylko tytuł i komentuję -> Liczy się ilość, a co.
ptgt
Czytam wszystkie i komentuję jak mam cos ciekawego do powiedzenia < chociaż różnie z tym jest wink.gif
wigg
wszystko zalezy od tematu komentowanego postu,gdyz inaczej podchodze do tych powaznych i scisle tematycznych a inaczej do postu typu: " 2,35 mln euro za cnotę 28-letniej kobiety " tongue.gif gdzie zwykle nie sposob napisac cos madrego i odkrywczego. W tych powaznych i b.konkretnych zabieram rowniez konkretny glos,nie spamujac byle shitem. Tyle na temat.
george
Przewaznie czytam, ale jak widze, ze temat rozpoczal jakis 'swiezak' i sam tytul wskazuje mi na suchara, to nawet nie ruszam.
Zotts
czytam wątek główny, a potem nawijam jak temat ciekawy i zaintryguje mnie. jak topic nie leży w kręgu moich zainteresowań to nie komentuje. z reguły większość mnie ciekawi. postów nie nabijam bo mi się nie chce tyle stukać
sonieczka
No i znowu przeczytałam Was wszystkich wink.gif zaznaczam - wszystko czytam i jeżeli mam coś do powiedzenia to piszę.
Nie widzę większego sensu w pisaniu bezsensownych treści : no fajne,podoba mi sie, ale jaja, i tym podobne.
Zresztą regulamin również się w tym określa jeżeli chodzi o ścisłość.
Ciekawa ankieta Kal i popieram tę kwestię.Może co niektórym da to troche do myślenia, bo tak jak hiszpana ostatnio słusznie zauważyła, niektóre tematy wydają się podupadać treścią wink.gif
lidiak
Ja zawsze staram się albo wnieść coś nowego albo wyrazić własne zdanie w danym temacie. Czytam cały wątek i jeżeli uważam, że mam coś do powiedzenie to wyrażam swoją opinię - czasem dłuższą, czasem krótszą. Oczywiście w zabawnych tematach ciężko jest napisać coś mądrego, ale zawsze można zostawić jakiś sensowny lub dowcipny komentarz - w końcu po to są niektóre działy wink.gif Ogólnie według mnie nie jest źle na TI z postami. Zdecydowanie więcej jest sensownych odpowiedzi, niż "nabijaczy", ale zdarzają się użytkownicy, którzy nie czytają nawet zasad danego działu, a co dopiero treści wątku. Na szczęście jest coś takiego jak "raport", a załoga sprawnie zajmie się spamerami biggrin.gif
StempeL
lidiak czasem nikt nie zdąży kliknąć "Raportuj", tak szybko działamy wink.gif
Poważnie, czasem sporo bezwartościowych postów ląduje w śmietniku - nawet z działu "Humor".

Plagą jak dla mnie są posty kilku użytkowników, którzy często wypowiadają się w dziale z nowinkami technicznymi. Zawsze pada pytanie "ciekawe, ile to będzie kosztować".
Cóż, skoro temat traktuje o czymś nowym, niedostępnym jeszcze dla mas - to będzie kosztować sporo, dopóki nie będzie sprzętem masowym :] Więc gdybanie o samej cenie mija się z celem.
JrY
Mój typ inne - dlaczego - jako że zdarza mi się nie odwiedzić forum cały dzień, dwa ( tydzeiń czasem ) mam sposób na by przyswoić jak najwięcej info. Włączam nieprzeczytane posty, dokładnie wczytuję się w każdy temat i nowe okno dla tego, który mnie zainteresuje. Każde owe "okno" otwieram, i czytam dany temat. Jako, że nie znoszę powielania, ani wypisywania faktów oczywistych, toteż pisze tylko wtedy, gdy moja wypowiedz jest, lub raczej może być, częścią dyskusji.
50WIK
ej ja nie zasmiecam, ja tylko trzymam forme bo piter mnie goni postami a tak na poważnie to pisze jak mam co napisać a czytam to w zależności czasem wszystkie posty a czasem tylko autora.
Menthu
Gdybym był tutaj "od zawsze" to pewnie czytałbym wszystkie posty. Obecnie jednak niektóre tematy tak się rozrosły, że po prostu mi się nie chce. Więc jak widzę, że ktoś odpisał w jakimś temacie, to czytam pierwszy post, kilka ostatnich i jeśli mam coś do dodania, to piszę, jak nie (a tak niestety jest najczęściej), to przechodzę do następnego tematu. smile.gif
Y2K
ODWAL SIE ODE MNIE!
LOL
michalrusiu
Postuję jak mam coś ciekawego do powiedzenia. Nie widzę sensu w pisaniu postów w stylu "tak, zgadzam się w 100%", które nie wnoszą nic nowego do tematu. tongue.gif Aaaa no i oczywiście zgadzam się w 100% i macie rację wszyscy <ironic> wink.gif
hiszpana
Standardowo korzystam z opcji: "Zobacz nowe posty", co znacznie ułatwia mi ogarnięcie tego, co już czytałam, a czego jeszcze moje zielone "oczowe skanery" nie widziały :-) Kiedy znajdę coś, na czym mogę zawiesić oko przez dłuższą chwilę, to się z tematem wnikliwie zapoznaję, a jeśli dodatkowo uznam, że mogę do niego coś twórczego wnieść, wyrazić swą opinię lub przynajmniej zaburzyć sielankową (czasami) atmosferę, bezlitośnie wkraczam z klawiaturą w ręku :-D
Sporadycznie piszę bajki w odcinkach :-D
VPM
Klik nowe posty
CYTAT
Czytam "wszystkie" i komentuję jak mam cos ciekawego do powiedzenia

"wszystkie" - te które mnie zainteresują.

Też wracam do starych tematów co wypowiedziałem się (jeżeli ostatni post to mój to nie wracam)

Takiej ankiety to się nie spodziewałem.
Wargan
Czytam wszystkie i komentuję jak mam cos ciekawego do powiedzenia-tak jak sonieczka napisała nie widzę sensu pisania i nabijania bezsensownych postów
rgx
Czytam wszystkie i komentuję jak mam cos ciekawego do powiedzenia to wszystko ^^
Piter69
w ankiecie dałem pierwsze smile.gif ale zazwyczaj czytam tylko treść tematu a potem odpowiadam jak coś tam mam ciekawego do napisania, ale jak w jakimś temacie toczy się ciekawa rozmowa to czytam wszystko smile.gif
Niko123
Czytam wszystkie i komentuję jak mam coś ciekawego do powiedzenia.
avanti
jestem tu nowy(przez ponad rok niestety było nieaktywne),więc niestety muszę się przyznać,że
na chwilę obecną ważne jest dla mnie też to,aby podnieść swoją rangę
ale nie piszę tylko po to,żeby napisac cokolwiek
przeglądam tematy(nie tylko nowe) i jeżeli jest coś ciekawego,co w moim mniemaniu mogę dodac do dyskusji-wtedy piszę.
sagul
czytam i komentuje jak mam coś do powiedzenia
roban24
ja chcę napisać zawsze coś w temacie i nie chodzi mi o nabijanie ilości postów.Jeśli widzę nowy temat to czytam go ze zrozumieniem aby móc później coś dodać od siebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.