Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spór o 30 groszy uderza w miliony klientów
Torrent Invite > Dyskusja Ogólna > Dyskusja Ogólna > GSM i Fotografia
lidiak
CYTAT
Miliony klientów Polkomtela nie mogą od 1.09 doładować telefonów komórkowych w sposób, w jaki dotychczas to robili. Nie widać na razie szans na porozumienie operatora z dystrybutorami.
Sprzedaż doładowań elektronicznych Polkomtela, właściciela sieci Plus, Simplus, Sami Swoi i 36,6, wstrzymało wczoraj ponad 13 firm, które stanowią około 85 proc. całej sieci sprzedaży Polkomtela.

Powodem wstrzymania sprzedaży było wygaśnięcie z końcem sierpnia dotychczasowych umów dystrybutorów z Polkomtelem. Nie ma nowych, bo strony nie mogą porozumieć się co do podziału przychodów ze sprzedaży.

Dziś podział pieniędzy wygląda tak: od każdego doładowania o wartości 10 zł do kasy Polkomtela trafia około 9 zł. Pozostałą złotówkę dzielą między siebie właściciel punktu sprzedaży, np. kiosku (ok 0,70 zł) oraz dystrybutor (ok 0,30 zł).

Jak twierdzą dystrybutorzy, Polkomtel zażądał zmniejszenia marży o około 25 proc., przez co biznes miałby stać się nieopłacalny.

Źródło: forsal.pl
Ro83rt
i dlatego wolę mieć telefon na abonament smile.gif
Wydaję mi się, że Plus dużo więcej może stracić poprzez zatrzymanie sprzedaży doładowań przez dystrybutorów niż gdyby dali im tą sumę jaka była poprzednio smile.gif Zachciało im się obniżek to mają...
wacusiek
Jestem ciekaw jak się to skończy bo sam mam telefon w mixplusie i jest to trochę irytująca informacja sad.gif
Quaoar
Co jak co ale umowy nie wygasły, tylko Polkomtel je zerwał, i od razu zarządał podpisania nowych, na lepszych dla niego warunkach, ale sie przeliczył... Zobaczymy co tam z tego wyjdzie, sam mam simplusa, więc mogliby szybko dojść do porozumienia.
MaroSPS1987
No właśnie mi dziś moja kobieta mowiła że pół miasta przeszła i nigdzie nie może doładować telefonu. A ja się dziwiłem jak to możliwe, teraz to wszystko jasne. Dobrze że ja nie mam już z tym klopotów, abonament i mam wszystko w ... laugh.gif
Vieniozo
Miałem telefon w sieci Plus. Dobrze, że objęłem taką strategię, jaką objęłem i postawiłem na Orange wink.gif. A wracając do tematu to czasem lepiej sprzedać po zaniżonej cenie, a więcej. Polkomtel nad tym nie pomyślał i oto skutki ^^
sunshine
Polkomtel strzelił sobie samobója i czuję, że niedługo poczują skutki tej decyzji. Jak widać każdy chce jak najwięcej zarobić dry.gif
Underos
Jak plus jest najwiekszym operatorem w Polsce i nie mozna doladowac konta u niego, to ja nie wiem co oni sobie mysla. To pewnie beda milionowe straty a ludzie przejda do innych sieci bo juz nawet nie trzeba zmieniac numeru i to za darmo.
scofield8787
Żenada i cyrk za 30gr heh dobrze,że ja nie mam plusa ....
MrBeet
CYTAT
Polkomtel S.A. zakończył dzisiaj negocjacje nowych warunków handlowych z poszczególnymi dystrybutorami doładowań pre-paid. Porozumienia zaakceptowali wszyscy dystrybutorzy. W wyniku tego doładowania dostępne są w całej dotychczasowej sieci sprzedaży - zapewnił operator.

Źródło: Dziennik Internautów

Możecie już doładować swoje telefony. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.