Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z UT
Torrent Invite > Peer2Peer > BitTorrent > uTorrent
decisiveday
Witam,

Mam ogromny problem z moim UT 1.8.5. i nie znalazłem pomocy na żadnym trackerze co mam zrobić więc piszę tutaj smile.gif
Od jakiegoś czasu wszystkie torrenty mam na czerwono te seedowane i te pobierane i nie moge nic wysyłać ani pobierać. Mam internet radiowy 512 z IP zewnetrznym. Nie moge nic pobierac zarówno z trackerów publicznych i prywatnych. W zakładce tracker wyskakuję mi błąd [Niedostępny-przekroczono limit czasu] i nie wiem co mam zrobić Proszę o pomoc sad.gif
pawson
hej

- poczytaj tu na forum - były podobne kejsy

- podaj providera netu

- podaj info o ustawieniiach w ut

- jakieś dodatki wgrywane były ?

- firewall - wyjątki badałeś ?

- dht - czy wyłączone ?

- limity połączeń ?

- porty ?

- antywirusem obadałeś ?

- przygotuj jakieś screeny swoich ustawień

pawson

kaLasz
do tego jeszcze jaki system smile.gif

i opisz dokładniej, czy stale tak jest czy tylko momentami. Ile torków seedujesz?
decisiveday
- podaj providera netu lokalny dostawca- radiowy

- podaj info o ustawieniiach w ut

- jakieś dodatki wgrywane były ? Nie

- firewall - wyjątki badałeś ?nie posiadam takiego nawet zapora wyłaczona

- dht - czy wyłączone ? wyłaczone

- limity połączeń ? Nie mam limitów

- porty ? porty okej

- antywirusem obadałeś ? nie posiadam od roku antivirusa smile.gif

System XP ... seeduje 10 torków z roznych stron:TG, TL, PL
kaLasz
jeśli xp to proponuje najpierw zwiększyć limit połaczeń xp-AntiSpy Ustaw wartość na 16777214. W tym celu w aplikacji xp-AntiSpy wchodzisz do menu Opcje specjalne -> Limit połączeń… i potwierdzasz uwagę dotyczącą limitu klikając w Tak, akceptuję to. Następnie w nowym oknie zaznaczasz w rozwijanym menu bez ograniczeń, a obok klikasz w Popraw. Po tej operacji xp-AntiSpy poinformuje, że dwie kopie pliku tcpip.sys zostały poprawione.
decisiveday
Jest to cały czas nawet nie wykrywa mi seedów ani peerów a na stronach w statystykach jestem widoczny na TG i na PL oczywiscie, a na TL nie smile.gif

CYTAT(kaLasz @ Dec 31 2009, 12:54 PM) *
jeśli xp to proponuje najpierw zwiększyć limit połaczeń xp-AntiSpy Ustaw wartość na 16777214. W tym celu w aplikacji xp-AntiSpy wchodzisz do menu Opcje specjalne -> Limit połączeń… i potwierdzasz uwagę dotyczącą limitu klikając w Tak, akceptuję to. Następnie w nowym oknie zaznaczasz w rozwijanym menu bez ograniczeń, a obok klikasz w Popraw. Po tej operacji xp-AntiSpy poinformuje, że dwie kopie pliku tcpip.sys zostały poprawione.

Zrobiłem to co kazałeś i nic dalej to samo dry.gif
decisiveday
Nawet format dysku C nie pomógł w tym problemie... Wszystko dobrze jest skonfigurowane wink.gif
cyberneo
bt.transp_disposition zwiększ do 255 w UT
decisiveday
Dalej nic.... Dzwoniłem do operatora czy blokują sieć P2P i stwierdzili że nie blokują sad.gif;(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.