Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Manga & Anime
Torrent Invite > Dyskusja Ogólna > Dyskusja Ogólna
reDz
Czytacie jakąś mangę, oglądacie jakieś anime ? może coś byście polecili ?. Ja osobiście oglądam : Bleach, Naruto, Fairy Tail, One Piece i oglądałem jeszcze Full Metal Alchemist smile.gif

P.S Nie wiedziałem gdzie to zamieścić, gdyż nie ma odpowiedniego działu do tego. Może by zrobić osobny dział " Manga & Anime " ?
flakon
Dragon Ball ponad wszystko powtórka za powtórką biggrin.gif
tom324pl
Naruto i bleach są świetne szkoda tylko że często pojawiają się kiepskie fillery sleep.gif
baptista
Widzę,że kolega reDz jest wielbicielem shounenów...
Hmmm,cóż mogę polecić z tego gatunku?Nieśmiertelne Slayers, Those Who Hunt Elves,Flame of Recca,ze sportowych-Eyeshield21,Hikaru no Go.
Od serca polecę jedną serię:GINTAMA!Lecz do tej szydery możesz podejść TYLKO jeśli dogłębnie i na wyrywki znasz 1000 mang,100 serii anime i podstawy kultury japońskiej...w innym wypadku zanudzi cię na śmierć,a 99% smaczków i nawiązań pozostanie niezrozumiałych;)

Zresztą o czym ja piszę...anime is 4 pr0n biggrin.gif
traju
W zasadzie tak całą serię to oglądałem jedną. Tytuł to bodaj: Wolf's Rain. Strasznie mi się podobało.
Co do dragon balla wierzcie lub nie, ale obejrzałem raptem kilkanaście odcinków za młodu. Na rtl7 ma się rozumieć wink.gif
Bacior
Ja polecam wspomniane Fullmetal Alchemist (wersja wcześniejsza) oraz Fullmetal Alchemist Brotherhood (ta jest trochę mniej poważna ale bardziej spójna fabularnie i bardziej podobna do mangi). Później Death Note to jest po prostu świetne, podczas oglądania dałem się ponieść i w ostatnim odcinku normalnie trząsłem się ze emocji. smile.gif Kolejna pozycja - Hellsing. Aha jeszcze jest film Full Metal Alchemist - The Movie: Conqueror of Shambala, fajnie się ogląda ale zakończenie jest dość tandetne. Dodam jeszcze, że na 2011 rok jest zapowiadany kolejny film związany z Fullmetal Alchemist.
reDz
CYTAT(flakon @ Jul 23 2010, 18:51 PM) *
Dragon Ball ponad wszystko powtórka za powtórką biggrin.gif

Ogladałem dwa razy całą serie Dragon Balla, Dragon Balla Z i Dragon Balla GT, to było moje pierwsze anime, dawno, dawno temu smile.gif
pokoloko
Cała seria Gundam. Najlepsze co widziałem z tego gatunku.
s4kron
heh ja zaczynałem od Dragon Ball i oczywiście polecam a teraz od czasu do czasu oglądne Naruto mimo, że jestem już starym koniem biggrin.gif
zaq
A ja polecę D.GRAY MAN - świetna seria. Bardzo dobry jest też Inuyasha, Hunter x Hunter, YuYu Hakuosho , Kanshin - wszystkie te filmy to walki a'la naruto,bleach
baptista
Kurka,człowiek by zapomniał o chyba najlepszej serii "bijatykowej"-Shijou Saikyou no Deshi Kenichi. Seria z cyklu "trzeba zobaczyć" biggrin.gif
reDz
CYTAT(baptista @ Jul 23 2010, 22:14 PM) *
Kurka,człowiek by zapomniał o chyba najlepszej serii "bijatykowej"-Shijou Saikyou no Deshi Kenichi. Seria z cyklu "trzeba zobaczyć" biggrin.gif

Hmm nie słyszałem o tym, trzeba obejrzeć przynajmniej jeden odcinek, ja po jednym odcinku wiem czy dla mnie dane anime będzie dobre xd ( oczywiście musi się zacząć od jakiś niezwykłych mocy czy umiejętności, ale to w każdym anime prawie tak jest tongue.gif )
Bacior
Jak byłem mały to Dragon Ball robił na mnie wrażenie, a teraz to nudne się wydaje. wink.gif Jakby kogoś to interesowało to teraz jest wydawana wersja skrócona DB Kai lecz nie będę jej oceniać bo nie oglądałem.

[at]baptista mógłbyś coś polecić na podstawie mojego wcześniejszego postu w tym temacie? Na starcie skreślam naruto, bleach i inne taśemce.

Widział ktoś anime pod tytułem durarara? Gro osób poleca, lecz nie wiem czy mi do gustu przypadnie.

Przypomniało mi się jeszcze GTO. Potrafi rozśmieszyć, tylko koniec jest dość nudny.
emdeem
Bacior Code Geass jest dla Ciebie pozycja obowiazkowa oczywiscie jezeli chcesz obejrzec cos ala Death Note ;]
Aalto
Niektóre z moich ulubionych serii...

Baccano!
Ergo Proxy
Mononoke
Seirei no moribito
Tengen Toppa Gurren Lagann

Warto również zapoznać się z takimi klasykami jak...

Cowboy Bebopp
Samurai Champloo
Wolf's Rain
Rurōni Kenshin tsuioku hen
Macross Plus

które nigdy się nie zestarzeją i zawsze będą zajmować godne miejsce w historii anime smile.gif
aryman
Elfen Lied !! niesamowite anime
Mushishi - lekkie, przyjemne, piękne..
Black lagoon - z serii to koniecznie trzeba zobaczyć.
hmm może jeszcze mangi - Claymore, Psyren (chwilowo więcej nie czytam)
rgx
Dragon Ball, Death Note, FMA, Rainbow
double
Katekyo Hitman Reborn!
Great Teacher Onizuka
Shaman King
Zero no Tsukaima
Chrno Crusade
Goku5
Dragon Ball /Z/GT - Nie trzeba opisywać
Death Note - Genialna Anime
FMA - Dobre ale nie tak jak DN
Ergo Proxy - Początek był bdb, ale później to już tylko gorzej.
Polecam jeszcze Neon Genesis Evangelion, Samurai Champloo, oraz Ghost In The Shell
doktor60
Z ostatnio obejrzanych polecam:
  • Canaan
  • Kimi ni Todoke
  • Senjou no Valkyri

Bardzo dobre anime, można obejrzeć nawet jak ktoś ma awersję do specyficznych gatunków wink.gif
puko
Oczywiście nieśmiertelny Dragon ball jako relikt przeszłości smile.gif

Z tych troszkę bardziej aktualnych to Naruto, Bleach i Death Note. (Myślę żeby nie zabrać się za jakieś następne ale to potrzeba na to czasu)

Anime to wg mnie taki styl który się uwielbia albo nienawidzi. Ja akurat uwielbiam wyżej wymienione i polecam ze względu na zawiłość fabuły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.