Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Vista 64bit Problem z graficzna
Torrent Invite > Pomoc > Komputery | Hardware | Konsole
perkoz12
Witam mam problem mianowicie wgralem windows vista x64 i wszystko dziala ladnie pieknie dopuki nie wgram sterownikow od karty graficznej po instalacji czasami system sie nie chce wlaczyc jedynie tryb awaryjny a czasami sie wlaczy ale po chwili monitor gasnie moj sprzet to

Plyta glowna: Asus M2A-VM AMD 690G
Procesor :AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX (Socket AM2)
Pamiec : Goodram 4GB DDR2
Grafika :GeForce 8800 GTX OC BFG 768MB TV & 2x DVI (PCI-E)
Monitor :19" Asus VW191S black
System : Win Vista x64
Dyski 2 : Seagate 200 GB Barracuda 7200.10 8MB, Serial ATA II

wie ktos co moze jest przyczyna tego bo na windows xp 64 bit tez jest podobnie a windowsy 32 bit dzialaja bez problemu.
yonek
Ale sterowniki są pod 64bity??? BO zwykłej 32 sterowników nie wgrasz pod Vistą 64bitową. Looknij na stronę Gainward'a.

PS.
Ale komp tytan biggrin.gif

Tutaj masz link:

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x64_163.69_pl.html
perkoz12
tytan nie tytan ale 64bitowe systemy cos nie dzialaja a na windowsie x32 mam tylko 3 gb ram bo wiecej chyba nie wykrywa ;/ i gry nie dzialaja z dx10
a co do tych sterownikow nie idzie pobrac bo jakis blad jest ;/ mialem juz takie ale wersje ang i tez nic
damiaj
A może tak sterowniki masz pod WinXp a nie Viste wink.gif Ja mam 8600 GTS i jak szukałem ich to były pod WinXp 32bit i 64bit oraz Vista 64bit
Luqu
wina sterów, poczekaj jak wyjdą nowe... lub popatrz na innych stronach ze sterami...
conveniente
Musisz mieć stery pod 64. mam podbna karte, na pocztaku mialem ten sam problem ale teraz wszystko chodzi cudnie.
hootnik
Też miałem problemy z zainstalowaniem sterowników po przesiadce na Viste. Jak wiadomo Vista instaluje wszystkie stery automatycznie, a ja przyzwyczajony do XPka, odinstalowałem sterowniki do grafy i próbowałem instalować te pobrane ze strony nVidii. I nic, po odpaleniu instalacji dostawałem komunikat o niezgodności sprzętu (?) W końcu sobie poradziłem. No, ale to temat o Twoim problemie smile.gif

Spróbuj po kolei, może coś przegapiłeś:

- Upewnij się, że pobierasz stery do Visty 64bit jezyk polski - angielskich sterów nie zainstalujesz.
- Pobieraj sterowniki w wersji finalnej
- Jeśli najnowsze dostępne będą powodować błędy, to zainstaluj starsze
- No i zainstaluj dostępne poprawki do systemu

Powodzenia
siumpa
Angielskie stery bez problemu da się zainstalować.
Torrenter
CYTAT
Upewnij się, że pobierasz stery do Visty 64bit jezyk polski - angielskich sterów nie zainstalujesz

Dokładnie bezproblemowo zainstalujesz, nie wiem skąd takie info wziąłeś tongue.gif
bula309
Też mam vistax64 i po każdym formacie dopóki się nie zaktualizuje przede wszystkim SP1 to chodzi tragedia wtedy nic nie instaluje tylko czekam aż wszystko pobierze jak skończy jest ok wszystko śmiga igła
NEO
oj tam ja mialem jakis czas temu viste64 sp1 i nie mialem problemu.fakt ze nie ma tak dostepnych sterownikow do tego niz do32 ale daje sie rade.bez sensowne jest to ze czasem ani producent karty graf/plyty glow. ani producent chip'setu nie rob sterownikow.I tak dlugo nie zagoscila u mnie 64.to prawie 2 systemy 2x tyle miejsca zajmuje.a do tego nie pokazuje dokladnie ile wolnego miejsca na dysku lub to miejsce znika.i jakos nie zostawia sobie miejsca na wykonanie danej operacji i sie tnie.
50WIK
Mam viste 64bit i jedyne co mi sie w niej nie podoba to to że nic sie nie wali w niej, na xp przynajmniej robiłem raz na miecha formata a tutaj od wakacji nie miałem żadnego formata a sys jak działał szybko tak działa wink.gif i niemam żadnego anty wira a wirusów niemam wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.