Produkcja: USA Gatunek: Dramat, Komedia obycz. Data premiery: 2004-11-16 (Świat) Reżyseria: Deran Sarafian , Paris Barclay Scenariusz: Zdjęcia: Roy H. Wagner , Newton Thomas Sigel
# Doktor Gregory House ma kiepskie podejście do pacjentów. Najchętniej nie miałby go wcale - nie lubi rozmawiać z pacjentami i unika tego za wszelką cenę. Jest leniwy, brutalnie szczery, niegrzeczny i uzależniony od środków przeciwbólowych. Dr House jest równocześnie znakomitym, światowej klasy diagnostą. Jego niekonwencjonalne podejście, bezbłędny instynkt i potrzeba rozwiązywania najbardziej skomplikowanych zagadek medycznych sprawia, że skierowane do niego zostają przypadki, z którymi inni lekarze nie mogą sobie poradzić. Do pomocy Dr House dobrał sobie grupę młodych lekarzy: neurologa Erica Foremana, immunologa Allison Cameron i internistę Roberta Chase\'a, którym potrafi zlecic tak niekonwencjonalne zadania, jak nielegalne przeszukanie domu pacjenta.
Hugh Laurie - Dr. Gregory House Omar Epps - Dr. Eric Foreman Lisa Edelstein - Dr. Lisa Cuddy Jennifer Morrison - Dr Allison Cameron
Moja Opinia: nawet ciekawy serialik
neverafter
Jan 5 2008, 03:19 AM
fajny filmik i za razem pożyteczny mozna sie duzo ciekawych rzeczy dowiedziec
Iras
Apr 23 2008, 12:59 PM
Serial bardzo fajny! Czwarty sezon miodzio
arturos12345
Apr 23 2008, 18:34 PM
Serial rewelacyjny, teksty zabojcze. Polecam wszystkim. Leci w TV 2 sezon na TVP2 i AXN
independes
Apr 23 2008, 18:49 PM
super serial prawdopodobnie najlepszy jaki leci na TVP2 w Polsce leci chyba 2 sezon a USA bedzie gdzies 5 czyli jeszcze sie go naogladamy
freshandfunky
Apr 24 2008, 13:02 PM
Hm, no w USA, to ma być teraz chyba wznowiona 4-ta seria jeszcze, c'nie? ; P Serial miodzio. Co prawdą nudzi mnie, że w każdym odcinku na początku wykonują ciągle te same badania, ale humor wszystko nadrabia.
Fuji
May 4 2008, 12:00 PM
hmm obejrzałem pierwsze odcinki to jak dla mnie ciagle to samo, że tak powiem i jakoś mnie nie kręci zbytnio juz chyb a wg mnie ostry dyżur był lepszey
traju
Jun 5 2008, 15:29 PM
Moim zdaniem jeden z najlepszych seriali jakie widziałem. Teksty i czyny House'a często rozwalają na łopatki. Moim zdaniem każdy powinien obejrzeć ten serial. Jakiś czas temu na AXN był 2 dniowy maraton z tym serialem bodajże w weekend majowy
arturos12345
Jun 5 2008, 15:31 PM
teraz powtarzaja na AXN 1 sezon OD poniedzialku do piatku o 19.00 Ogladajcie bo warto
cineksa
Jun 6 2008, 22:22 PM
Świetny serial. Dotychczas oglądałem go na AXN. Zakończyli emisję drugiego sezonu i zmienili godziny nadawania, więc teraz będę oglądał S03-S04 z SUB PL. Nie wiem jaka jest jakość napisów, ale tłumaczenie z AXN jest bardzo dobre (House na TVP2 tłumaczony jest chyba przez kogoś innego).
Przyzwyczaiłem się do lektora - zwłaszcza przy tych bajecznych medycznych terminach.
vaderek
Jun 6 2008, 23:13 PM
super serial polecam kazdemu maniakowi seriali
Iras
Aug 2 2008, 13:25 PM
serial jest za[beeep]isty polecam
szumi
Aug 3 2008, 19:28 PM
serial super teksty w wykonaniu Dr Hausa mnie rozwalają ma super podejście do ludzi
panda
Aug 11 2008, 23:28 PM
sa momenty, kiedy ma sie dosc housa (szczegolnie jak ogladasz sporo pod rzad), ale serial ogolnie rzadzi. po 4 sezonie pusto, czekam na 5.
buras15
Sep 8 2008, 18:42 PM
Super serial, polecam Wszystkim którzy nie mieli jeszcze przyjemności oglądać House'a w akcji, jak już wspomniał kolega wyżej jego teksty są super
Jest to zdecydowanie mój ulubiony serial!
fricki
Sep 10 2008, 18:03 PM
Fajny serial a teksty house'a sa zabojcze, kolo wymiata
Polit
Sep 18 2008, 23:10 PM
Medycyna jest mi zupełnie obca, ale specyficzne poczucie humoru - zdecydowanie nie! Everybody lies!
spinnaker
Sep 18 2008, 23:50 PM
Szkoda ekipy House'a ale i tak on sam teksty ma wyczesane, że warto obejrzeć
adrianpudlo
Sep 28 2008, 23:53 PM
Serial rzeczywiscie jest swietny. Jestem wlasnie po 'lekturze' drugiego odcinka piatego sezonu i z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze poziom ani przez chwile sie nie obnizyl. Nowa ekipa jest byc moze jeszcze lepsza, niz poprzednia (Kutner jest fantastyczny!), a sam Hugh Laurie gra rewelacyjnie.
'House, M.D.' jak najbardziej slusznie piastuje tytul drugiego, po 'Gotowych na wszystko', co do popularnosci serialu w USA. Polecam kazdemu, kto ma ochote sie troche posmiac, powzruszac i powkurzac. Dla kazdego cos dobrego. :)
Konsol
Oct 6 2008, 22:58 PM
To co mnie w nim denerwuje to to ze po 5 sezonach wiem ze choroba odkryta u pacjenta jako pierwszą czyli w około 25 minucie filmu jest zawsze ta zła a dobrą wymyślają dopiero w końcówce odcinka co jest monotonne jak dla mnie. Poza tym serial wciąga;d
mikets
Oct 9 2008, 12:34 PM
NAPRAWDE wciągający serial , polecam wszystkim nawet lekarzom
Peter35
Oct 9 2008, 14:30 PM
Nic dziwnego, że Hugh Laurie (Dr Gregory House) wygrał dwa Złote Globy za najlepszego aktora w serialu dramatycznym, Serial jest naprawdę godny podziwu. Serdecznie polecam.
magujato
Oct 22 2008, 22:14 PM
świetny serial... 5 sezonów i w żadnym calu się jeszcze nie znudził
wfx
Oct 22 2008, 22:46 PM
Popieram poprzedników, serial jest świetny, pomimo przewidywalności w czasie odgadnięcia schorzenia kolejnych pacjentów, jak dla mnie nie ma minusów - no, może poza tym, że trzeba czekać na kolejny odcinek, o wiele lepiej ogląda się "ciagiem" kilku odcinków z rzędu, bez przerwy Do tego mieszanka uczuć jakie czasem wywołuje jest piorunująca: od śmiechu z tekstów House'a do wściekłości na jego zachowanie czasem przechodzi się w kilka sekund. Tym, którzy nie widzieli (a są jeszcze tacy?) gorąco polecam, może nie wszystkim serial przypadnie do gustu, jest dość specyficzny, ale na pewno warto sprawdzić.
efekt02
Nov 3 2008, 14:21 PM
....................
george
Nov 3 2008, 23:05 PM
Po mimo tego, ze do medycyny mi daleko, serial sledze na biezaco - swietna fabula i ciekawe rozstrzygniecia
zarebgd
Nov 6 2008, 16:25 PM
ogladam od niedawna na kompie, jestem juz na 4 serii....... nie ma odc zeby doktorek nie zapodal tekstu z ktorego mozna sie smiac do bolu jeden z fajniejszych seriali jak ogladalem ostatnio
Gumis210
Nov 6 2008, 18:20 PM
Naprawdę dobry serial. Polecam wszystkim.
gibon
Nov 7 2008, 20:14 PM
Fajny serial Ogladam regulanie W pierwszych seriach House mial fajne teksty Potem tak jakos ten urok przeminal.
KanDin
Nov 7 2008, 20:55 PM
Serial niczego sobie
Oglądam, i jest bardzo ciekawy... Wciąga
Polecam wszystkim którzy nie widzieli
pachol83
Nov 11 2008, 14:47 PM
Po pierwszym sezonie ogladnietym w 2 dni mialem syndrom studenta medycyny, czyli wszystko mnie bolalo i smiertelnie chorowalem
Serial bardzo wciaga mimo, jak zauwazyli poprzednicy, jest bardzo schematyczny (zawsze wiadomo czy to juz ta choroba czy nie Niemniej polecam - dawka humoru (choc czasem czarnego) solidna
GIGO
Nov 12 2008, 21:33 PM
dr house wymiata, chociaz nie chcial bym byc leczony przez niego
slawekwch
Nov 12 2008, 21:51 PM
Świetny serial, świetna fabuła, mimo schematyczności nie nudzi się, a humor po prostu przedni i na wysokim poziomie
pachol83
Nov 13 2008, 11:51 AM
swoja droga ciekawe jak dlugo popracowalby w taki sposob w szpitalu na powaznie usuniety po miesiacu
Tubson
Nov 13 2008, 14:46 PM
on jest mistrzem ciętej riposty... ze względu na jego humor warto obejrzeć...
koralwz
Nov 13 2008, 21:29 PM
A mnie mógł by leczyć w filmie ma całkiem dobry stosunek wyleczonych do nie wyleczonych hehe. Tylko dlaczego jest to zawsze opis że dramat ja bym nie powiedział że ten serial jest dramatyczny.
pachol83
Nov 14 2008, 10:56 AM
CYTAT(koralwz @ Nov 13 2008, 23:29 PM)
A mnie mógł by leczyć w filmie ma całkiem dobry stosunek wyleczonych do nie wyleczonych hehe. Tylko dlaczego jest to zawsze opis że dramat ja bym nie powiedział że ten serial jest dramatyczny.
to jemu ktos umarl ? 1 na 1000
Majew
Nov 16 2008, 08:48 AM
Hmm, dramatyczny?
Owszem nikt raczej otwarcie nie stwierdzi , że jest to serial dramatyczny , ale pojawiają się sceny które podchodzą pod tą kategorię co jeszcze bardziej sprawia, że serial przyciąga i z utęsknieniem czeka się na kolejne odcinki..
Nigdy nie żałowałem, że zacząłem oglądać ten serial i do tej pory nie żałuję..
pozdrawiam:)
lycone
Nov 22 2008, 12:55 PM
Na początku spodziewałem się nudnego serialu medycznego, jednak po kilku odcinkach zmieniłem zdanie. Ironiczny humor House'a jest genialny. ; )
uchcio17
Nov 22 2008, 14:33 PM
Ten serial jest kapitalny a zwłaszcza docinki Hausa ma gość charakterek
dragon123
Nov 22 2008, 21:18 PM
Dr House ma gadane Ale po za tym dobry serial
nike630
Nov 22 2008, 21:46 PM
genialny serial , mnie sie w sumie dużo podoba , ale ten ma to coś ;D polecam gorąco każdemu
damianosET
Nov 22 2008, 21:49 PM
Czytając Wasze komentarze postanowiłem zacząć oglądać ten serial i popieram w 100% Wasze wypowiedzi Świetny serial
jorg
Dec 5 2008, 21:30 PM
Serial świetny niedawno go odkryłem jestem na sezonie 2. Polecam !!! Dużo specyficznego humoru i ciekawe zagadnienia.
barti1744
Dec 5 2008, 21:38 PM
Po obejrzeniu 10 odcinka 5 sezonu mam małe wrażenie, że zaczyna się z tego robić mała telenowela.. Kto obejrzy zrozumie o co mi chodzi Albo autorom kończą się powoli pomysły, albo cisza przed burzą, ale jeżeli dalej będzie szło w tym kierunku, to na 6 sezon nie będę czekał z utęsknieniem.
phantomrx
Dec 6 2008, 16:34 PM
Obejrzałem do tej pory wszystkie sezony housa, i najmniej do gustu mi przypadł sezon 2. Aktualnie sezon 5 wg mnie jest całkiem ciekawy.
Fraterius
Dec 6 2008, 16:39 PM
No ja właśnie jakoś niedawno zacząłem, jestem w drugim sezonie i tak jakoś przynudzają trochę, mam nadzieję na zmianę tego trendu .
kaczy801
Dec 10 2008, 09:08 AM
Gdyby nie grana postac Housa pewnie bylby zwyczajnym serialem o lekarzach jak Chirurdzy, ale ta postac jest zagrana poprostu kapitalnie.
Vegas
Dec 12 2008, 10:16 AM
Dopiero zaczynam jestem na 4 odcinku 1 serii i narazie wydaje mi się średniawy, ale dużo osob zachwala ten serial to może później się rozkręci i bardziej przekonam sie do niego.
Fraterius
Dec 12 2008, 12:05 PM
Stanowczo wyczekaj dłużej, ja właśnie jestem w 4 i uważam, że 3 sezon rządzi .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.